Skip to content

Σύλβιος Σύρρος

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της τζαζ σχολής CIM του Παρισιού. Διδάχθηκε σαξόφωνο απο τους: Xavier Cobo, Jean Claude Fonerbach, Guillome Naturel, ενορχήστρωση στην τάξη του Ivan Julien, αρμονία και αυτοσχεδιασμό με τον Claude Fonerbach. Επίσης έλαβε ιδιαίτερα μαθήματα αναπνοής με τον Mr. Pichreau. Στην οκταετή του διαμονή στο Παρίσι διετέλεσε βοηθός καθηγητού στην σχολή CIM και ταυτόχρονα δίδαξε στην σχολή τζαζ της Vernon για τρία χρόνια, στην σχολή τζαζ της Limay για τρία χρόνια και στην σχολή τζαζ της Bonnieres για τρία χρόνια. Έπαιξε στο κουιντέτο του George Beckerich. Έπαιξε και ηχογράφησε με την BIG BAND του Bruno Bianchi. Επίσης συμμετείχε σε πολλά τρίο και κουιντέτα στην Παρισινή μουσική σκηνή. Έπαιξε και συνέθεσε τζαζ μουσική στο One Man Show του Philippe Minela.


Στην Ελλάδα δίδαξε στο τζαζ τμήμα του Δημοτικού Ωδείου Πειραιά, στο RSI και το 1998 ίδρυσε στο Ωδείο Athenaeum το τμήμα Swinging Jazz Athenaeum στο οποίο ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής μέχρι το 2020.


Μετά την επιστροφή του απο το Παρίσι συμμετείχε πολύ ενεργά στην ελληνική τζαζ σκηνή και το 1999 ίδρυσε το “Sylvios Trio” με μόνιμο συνεργάτη του στα τύμπανα το Ν. Σιδηροκαστρίτη, όπου και περιόδευσε για μια πενταετία σε όλη την Ελλάδα.


Σπύρος Μάνεσης

Ο Σπύρος Μάνεσης (Αθήνα 1978) είναι Έλληνας πιανίστας της τζαζ. Στις σπουδές του περιλαμβάνονται πτυχία κλασικού και τζαζ πιάνου από το Ωδείο Athenaeum (Αθήνα, με δασκάλους τους Μ. Αϊβάζοβα, Γ. Κοντραφούρη, Σ. Σύρρο), Bachelor και Master στο jazz piano από το Κονσερβατόριο του Άμστερνταμ (με δασκάλους τους K. Boehlee, H. Vroomans, K. Goessens, R. v. Bavel and H. Fraanje) και πτυχίο Μουσικολογίας από το ΕΚΠΑ.

Ως leader έχει κυκλοφορήσει τους δίσκους TRIOISM (ANKh JAZZ, 2008), “Undelivered” (JACC Records, 2011), “First Takes” (Unit Records, 2016), “Spiral Trio” (ANKh JAZZ, 2017) και “Well excuse me” με το κουαρτέτο TFATFY (Ihaveadrum, 2018). Στις συνεργασίες του περιλαμβάνονται σημαντικά ονόματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει περιοδεύσει σε πολλές χώρες του κόσμου. Το 2015 βραβεύτηκε με το πρώτο βραβείο στον 1ο ελληνικό διαγωνισμό για jazz ensembles “Απόλλων”, με το project του Spiral Trio, (τότε Manesis/Gyftakis/Gouliaris trio).

Ο Σπύρος Μάνεσης είναι καθηγητής jazz piano στη σχολή τζαζ Jazzart, έχει διδάξει στα ωδεία Athenaeum και Μουσικής Πράξης, έχει υπάρξει επισκέπτης καθηγητής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου (2010-11) και έχει οργανώσει και κατευθύνει τετραήμερο σεμινάριο για το jazz piano, παραγγελία της ΕΛΣ (2018).


Αρίωνας Γυφτάκης

Ο Αρίωνας Γυφτάκης γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1995.

Σε ηλικία 7 χρονών άρχισε μαθήματα βιολιού στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας. Ύστερα από τέσσερα χρόνια, ξεκίνησε μαθήματα ηλεκτρικού μπάσσου με καθηγητές τον Νίκο Τσότρα και αργότερα τον Χάρη Χαραλάμπους. Το ενδιαφέρον του όμως προς την τζαζ τον οδήγησε στο κοντραμπάσσο. Έτσι σε ηλικία 14 χρόνων ξεκινησε τζαζ κοντραμπάσσο και μαθήτευσε δίπλα στον Σύλβιο Σύρρο για τέσσερα χρόνια με τον οποίο σπούδασε τζαζ αυτοσχεδιασμό, ατελιέ και τζαζ αρμονία. Παράλληλα σπούδασε κλασσικό κοντραμπάσο με τον Τάκη Καππογιάννη.

Το Μάιο του 2013, ύστερα από εξετάσεις, απέσπασε την Full Presidential Scholarship από το Berklee College Of Music. Εκεί σπούδασε με τους John Lockwood, Eddie Gomez, Hal Crook και Dave Santoro.

To 2016 ξεκίνησε να διδάσκει στο Swinging Jazz Athenaeum κοντραμπάσο, ατελιέ και ακουστικά. Από το 2021 διδάσκει στο Jazzart.

Έχει συνεργαστεί με τους: Γιώργο Κοντραφούρη, Σπύρο Μάνεση, Γιάννη Παπαναστασίου, Ανδρέα Πολυζωγόπουλο, Daniel Rotem, Αναστάση Γούλιαρη, Davis Whitfield, Gabriele Milozzi και άλλους.


Νίκος Σιδηροκαστρίτης

Γεννήθηκε το ΄63 στην Αθήνα.

Μεγάλωσε σε διαμέρισμα με την προσμονή της Άνοιξης.

Το 1978 ξεκινάει την έμπρακτη σχέση του με την Μουσική. Κάνει κάποιες σπουδές, ακούει μουσικές από άλλους τόπους. Στο δρόμο αυτό συναντάει ανθρώπους, παίζει μουσική μαζί τους, συνεργάζεται, κάνει φίλους, ερωτεύεται, κάνει οικογένεια, χαίρεται – λυπάται, απογοητεύεται – ελπίζει, ονειρεύεται, προσγειώνεται στην πραγματικότητα, νοσταλγεί. Μένει στο μονοπάτι.

Αυτά και άλλα τόσα προσπαθεί να χαράξει στην σιωπή με δυο κομμάτια ξύλο.


Αναστάσης Γούλιαρης

Απόφοιτος του Jazz τμήματος του ωδείου Athenaeum με καθηγητή τον Σύλβιο Σύρρο. Σπούδασε drums με τον Αντώνη Γαρίνη και τον Νίκο Σιδηροκαστρίτη και κλασσικά κρουστά με τον Κ. Βορίση και τον Κ. Θεοδωράκο. Έχει πάρει μαθήματα από τους Billy Hart, Adam Nussbaum, Mark Guiliana. Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την περίοδο 2000-2005 συνεργάζεται με το group Άβατον με το οποίο περιοδεύει στην Ελλάδα (Φεστιβάλ Αθηνών το 2002, Just Dance Festival το 2004) και το εξωτερικό (Balcan Square Festival 2002 Σκόπια και Σερβία, Jazz Progetto Festival στην Κρεμόνα-Ιταλία το 2004 και περιοδεία στην Ιταλία το 2005). Συμμετέχει στον δίσκο «εξ’άβατον» του κιθαρίστα και συνθέτη Γιάννη Παπαδάκη ( Lyra, 2003).

Το 2004 με τους χορευτές/χορογράφους Κατερίνα Σκιαδά και Γιάννη Μανταφούνη σχηματίζουν την ομάδα σύγχρονου χορού Lemurius. Μαζί δημιουργούν και ερμηνεύουν τρία έργα: «Προβάλλοντας την Σκιά» το 2004 (Διεθνές Φεστιβάλ χορού Καλαμάτας και Balcan Dance Platform στην Πράγα τον ίδιο χρόνο), «Human Dimensions» το 2006 (4ο Διεθνές Φεστιβάλ χορού της Αθήνας) και «Υπερπαραγωγή» το 2010 (Φεστιβάλ Αθηνών το 2011).

Το 2012 ξεκινάει το Spiral Trio μαζί με τους Σπύρο Μάνεση και Αρίωνα Γυφτάκη. Ένα μοντέρνο πιάνο τρίο με έντονο interplay και ξεκάθαρες αναφορές στην παράδοση του jazz λεξιλογίου. Το τρίο θα ηχογραφήσει τον πρώτο του δίσκο στην ANKh records το 2017 και θα πραγματοποιήσει δύο ευρωπαϊκές περιοδείες και συμμετοχές σε σημαντικά φεστιβάλ. Το 2017 το τρίο συνεργάζεται με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων για το 17ο Athens Technopolis Jazz Festival.

Έχει συνεργαστεί με πολλούς Έλληνες και Ευρωπαίους μουσικούς παίζοντας σε διάφορα Jazz clubs και μουσικές σκηνές. Έχει διδάξει drums, ρυθμικό σολφέζ και ensemble στο ωδείο Athenaeum από το 2014 έως το 2020 και στην σχολή JazzArt από το 2021.


Τρύφωνας Τύπου

Ο Τρύφωνας Τύπου γεννήθηκε το 1997 στην Θεσσαλονίκη. Σε ηλικία 15 ετών με υποτροφία της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης παρακολούθησε για ένα μήνα μαθήματα τζαζ και ελεύθερου αυτοσχεδιασμού στο μουσικό Πανεπιστήμιο του Detmold της Γερμανίας. Είναι απόφοιτος της σχολής JazzArt όπου σπούδασε τζαζ πιάνο, αυτοσχεδιασμό, αρμονία και ατελιέ με τους Σύλβιο Σύρρο και Σπύρο Μάνεση. 

Κατέχει πτυχία Αρμονίας από το Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης (τάξη Ν. Σολομωνίδη) και Αντίστιξης από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (τάξη Κ. Τσούγκρα). Σπούδασε κλασσικό πιάνο με την Φανή Καραγιάννη και τον Κώστα Χάρδα και έλαβε δίπλωμα με Άριστα από το Νέο Ωδείο Κοζάνης. 

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Milcho Leviev, Αντώνη Ανισέγκο, Γιάννη Παπαδόπουλο και άλλους. Έχει συνεργαστεί με τους Ανάσταση Γούλιαρη, Αρίωνα Γυφτάκη, Gabrielle Milozzi και Τζώρτζη Τσιρόπουλο.

Είναι τελειόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ όπου τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στις επιδράσεις που επιφέρει η διακαλλιτεχνική έρευνα, σε τομείς όπως η λογοτεχνία και η ζωγραφική, στην εκτελεστική διαδικασία της μουσικής του Claude Debussy. 

Gabriele Milozzi

Ο Gabriele Milozzi γεννήθηκε στην πόλη Φάνο της Ιταλίας το 1992.

Σε ηλικία 11 ετών γίνεται δεκτός στο “Conservatorio G. Rossini” του Πέζαρο, απ’ το οποίο θα αποφοιτήσει με “Άριστα” υπό την επίβλεψη του Federico Mondelci.
Παράλληλα με τις κλασσικές του σπουδές, διδάσκεται jazz κάνοντας ιδIαίτερα μαθήματα.
Στο ιστορικό του, έχει συναντήσεις με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως οι Maurizio Giammarco και Enrico Pieranunzi.


Το 2011 του απονέμεται υποτροφία από το “Berklee College of Music” της Βοστώνης. Στις ΗΠΑ, πραγματοποιεί τις προπτυχιακές σπουδές του υπό την επίβλεψη των George Garzone, Hal Crook, Jason Palmer, Ed Tomassi, Greg Hopkins κ.α.

Αποφοιτά από το Berklee με “Άριστα”, ολοκληρώνοντας τις προπτυχιακές του σπουδές στο “Performance” και στο “Jazz Theory and Popular Song”.


Ο Gabriele έχει παίξει σε πολλούς συναυλιακούς χώρους και τζαζ φεστιβάλ στην Ιταλία, ΌΣΑ και Τρινιδάδ και Τομπάγκο.

Το 2016 εγκαθίσταται στην Αθήνα, σπουδάζει τζαζ αυτοσχεδιασμό υπό την επίβλεψη του Σύλβιου Σύρρου, και συνεργάζεται με καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες όπως ο Αρίωνας Γυφτάκης, ο Σπύρος Μάνεσης, ο Αναστάσης Γούλιαρης, Τρύφωνας Τύπου κ.α.
Στην Ελλάδα έχει συμμετάσχει στις συναυλίες του “Greek Jazz Panorama” στη “Στέγη” του Ιδρύματος Ωνάση, στο “Kalamata Music Days” και στο “Tinos Jazz Festival”.

Στη διδακτική του ταυτότητα εμπεριέχονται τα μαθήματα σαξοφώνου, αυτοσχεδιασμού, μουσικού συνόλου και μοντέρνας αρμονίας.